Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zvládání extrémních situací

V pořadí již 3. ročník mezinárodní vědecké konference s názvem „Zvládání extrémních situací“ se ve dnech 22. – 26. listopadu 2010 uskutečnil v pražském areálu Spiritka. 

Konferenci organizovalo vědecké a servisní pracoviště tělesné výchovy a sportu CASRI, p. o. MO a Ředitelství pro řízení lidských zdrojů Policejního prezidia ČR. Záštitu nad ní převzali náčelník Generálního štábu Armády ČR arm. gen. Ing. Vlastimil Picek a policejní prezident Policie ČR genmjr. Mgr. Oldřich Martinů. Stejně jako v předchozích ročnících, i letos se této prestižní akce zúčastnili přední odborníci z České republiky a ze zahraničí, kteří diskutovali například o zvládání traumatických a posttraumatických situací, výcviku příslušníků ozbrojených složek, vybavení do běžné služby nebo do zahraniční mírové operace.
 
Zkušenosti si mezi sebou vyměňovali policisté, vojáci hasiči, celníci či příslušníci dalších bezpečnostních složek, ale také vědečtí pracovníci univerzit a vysokých škol zabývajících se danou problematikou. Pozvání přijali hosté nejen z České republiky či ze Slovenska, mezi účastníky byli také zástupci Spojených států, Maďarska, Itálie a dokonce i Mongolska.
 
Účastníci konference si vyměnili zkušenosti a nové poznatky s ostatními kolegy, seznámili se s problematikou jednotlivých bezpečnostních složek a probrali možnosti další vzájemné spolupráce. Součástí čtyřdenního programu nebylo pouze jednání. K vidění byly i praktické ukázky činnosti Policie ČR, Armády ČR nebo Celní správy ČR. V rámci konference dostaly prostor na prezentaci novinek v oblasti výcviku bezpečnostních složek i firmy, které se touto problematikou zabývají.
 
Konference byla ze strany účastníků velmi dobře hodnocena, za což patří dík nejen organizátorům, ale i samotné kvalitě odborných příspěvků všech, kteří zde měli svá vystoupení.
 
 
Fotografie z konference najdete zde ve fotogalerii
 
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
29.11.2010

vytisknout  e-mailem