Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

"Řídím, piju nealko pivo"

I v letošním roce byl preventivní projekt úspěšný. 

Dne 17. října 2012 proběhlo setkání zástupců Policejního prezidia ČR se zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven, kteří vyhodnotili společný projekt nazvaný „Řídím, piju nealko pivo“.
 
Tento projekt byl zaměřen na boj s alkoholem v silničním provozu na území České republiky a byl realizován v období července až srpna. Celkem bylo uskutečněno 146 dopravně bezpečnostních akcí, při kterých policisté zkontrolovali 5 664 řidičů. Policisté na stanovištích dohlíželi na dodržování základních pravidel silničního provozu a po provedení úkonů silniční kontroly informovali řidiče o probíhající kampani.  Zástupci Českého svazu pivovarů a sladoven předávali řidičům, u kterých nebyl během kontroly zjištěn alkohol, nealkoholická piva a alkohol testery, kterých rozdali více jak pět tisíc.
 
Cílem projektu bylo preventivní formou informovat řidiče o nebezpečnosti alkoholu v silničním provozu. Akce se zúčastnilo 10 pivovarských skupin a pivovarů, členů Českého svazu pivovarů a sladoven. Řada řidičů ocenila snahu policie a Českého svazu pivovarů a sladoven o preventivní přístup k problematice alkoholu. Dalším důležitým důvodem realizace tohoto projektu bylo snižovat počet dopravních nehod zaviněných pod vlivem alkoholu, kdy v roce 2010 zahynulo při 1 085 nehodách 30 osob, o rok později při 965 nehodách 14 osob. 
 
Na základě memoranda o spolupráci Policie Českého svazu pivovarů a sladoven budou i nadále pokračovat společné preventivní projekty na úseku bezpečnosti silničního provozu.
 
nprap. Bc. Štěpánka Zatloukalová
22. října 2012
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem