Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Reakce ÚOKFK SKPV na článek

Vedení Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování se ohrazuje proti článku s názvy „Policie zastrašovala svědky“ a „Na svědky policie přespříliš tlačila, tvrdí odsouzený extajemník“, který uveřejnila včerejší regionální mutace jižní Morava Mladé fronty DNES.  

V rozhovoru s autorem článku nepravomocně odsouzený bývalý tajemník znojemské radnice Vladimír Krejčíř mj. uvádí, že policisté našeho útvaru v rámci vyšetřování případu tlačili na svědky, zastrašovali obviněné a že zásah policistů souvisel s blížícími se komunálními volbami.
 
Náš útvar se proti těmto tvrzením důrazně ohrazuje. Policisté našeho útvaru v žádném případě nevyvíjeli na svědky ani na obviněné osoby nátlak. Rovněž se ohrazujeme, aby byl postup našich policistů dáván do souvislosti s volbami. Policie pracuje apoliticky a skutečnost, že se blíží jakékoliv volby, nemá na práci našeho útvaru žádný vliv.
 
Údajné ovlivňování svědka navíc prošetřovala i Generální inspekce bezpečnostních sborů, která nic takového nezjistila. S touto skutečností se navíc Vladimír Krejčíř mohl seznámit, neboť byla součástí spisového materiálu, který si po ukončení vyšetřování měl možnost prostudovat.
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
5. března 2013

vytisknout  e-mailem