Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prodloužení výstavy v Muzeu Policie ČR

Výstava „Policie v zahraničních mírových operacích“, která je ke shlédnutí v Muzeu Policie České republiky, je prodloužena až do 3. dubna 2011.  

Výstava byla zahájena 9. listopadu 2010. Návštěvníci si mohou prohlédnout fotografie z míst, kde působí čeští policisté a zároveň se seznámit s jejich výstrojí a výzbrojí.  

Příslušníci Policie České republiky působí v zahraničních mírových operacích již více než deset let. Od roku 1999, kdy byli poprvé vysláni do mise Organizace spojených národů v Kosovu, působili na třech světadílech v celkem deseti zemích (Afghánistán, Bosna a Hercegovina, Gruzie, Irák, Jordánsko, Kosovo, Libérie, Makedonie, Moldávie a Palestina). Za tuto dobu se do zahraničních mírových operací zapojilo už několik stovek českých policistů.

Příslušníci Policie ČR se do zahraničních mírových operací hlásí dobrovolně. Procházejí důkladným výběrem spočívajícím v jazykových testech, psychologickém a zdravotním vyšetření. Před vysláním do zahraniční mise absolvují náročný výcvik realizovaný ve spolupráci s Armádou České republiky.

Výstava poutavým způsobem seznámí návštěvníky s problematikou zahraničních mírových operací, do kterých jsou zapojeny i policejní složky. Fotografie představí pestrou paletu činností, které policisté v misích vykonávají. Od přímého policejního výkonu (např. zásahové jednotky, osobní ochrana, psovodi nebo pyrotechnici), až po činnost instruktorů či pozorovatelů.

Muzeum Policie České republiky
Praha 2, Ke Karlovu 1
Otevřeno úterý – neděle (10.00 - 17.00 hodin)
www.muzeumpolicie.cz
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem