Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policisté si převzali nové motocykly

Flotila jednostopých vozidel BMW byla rozšířena. 

Dne 15. prosince 2022 v dopoledních hodinách se uskutečnilo v brněnském showroomu Renocar slavnostní předání motocyklů pro Policii České republiky.

Díky Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů jsme získali dalších 30 motocyklů tovární zn. BMW, které obdrželi dopravní policisté z jednotlivých krajských ředitelství a speciálního oddělení dohledu.

Nové policejní motocykly umožní dopravním policistům efektivněji reagovat na aktuální situaci v silničním provozu, zejména ve vztahu k rychlejšímu řešení mimořádných situací na pozemních komunikacích či komplikací v plynulosti silničního provozu.

Motocykly mají například přizpůsobené ovládání výstražného a rozhlasové zařízení, včetně cedule s nápisem STOP tak, aby je mohl policista za jízdy bezpečně ovládat. Tento typ motocyklů je využíván i ostatními policejními sbory v rámci Evropy.

„Policejní motocykly jsou již dlouhodobě nedílnou součástí českých dopravních policistů. Představují významný a účinný nástroj pro dopravní policii při plnění jejich každodenních úkolů v rámci viditelného dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu, “ uvedl ředitel Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR plk. Jiří Zlý.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
2. ledna 2023

vytisknout  e-mailem