Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policisté oceněni medailí Ministerstva obrany ČR za službu v zahraničí

Pět příslušníků Policie České republiky bylo v rámci společného nástupu příslušníků Armády České republiky a Policie České republiky u příležitosti návratu ze zahraničních operací oceněno medailí Ministerstva obrany ČR za službu v zahraničí. 

Ceremoniálu se zúčastnil ekonomický náměstek policejního prezidenta brigádní generál Petr Petřík, náměstek ministra obrany pro řízení sekce dozoru a kontroly Antonín Rada, zástupce náčelníka Generálního štábu – ředitel Společného operačního centra Ministerstva obrany ČR generálmajor Jiří Verner a další významní hosté. Policisté ocenění převzali koncem minulého týdne ve Slavnostní síni Národního památníku v Praze na Vítkově z rukou brigádního generála Petra Petříka, ekonomického náměstka PP ČR, a to za aktivní účast v operaci Inherent Resolve.

Policie České republiky se v rámci tzv. „Globální koalice“ proti Islámskému státu přímo zapojila do aktivit operace „Inherent Resolve“ formou výcviku iráckých bezpečnostních složek ve výcvikovém centru v Bagdádu realizovaného italskými karabiniéry. Naši policisté působí ve výcvikové misi v Bagdádu již více než dva roky a v současné době zde působí v pořadí 5. kontingent. Účast Policie České republiky je zde plánována až do konce roku 2021.

kpt. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PP ČR
26. června 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem