Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie v zahraničních mírových operacích

V pondělí 15. listopadu 2010 se v Muzeu Policie České republiky uskutečnila vernisáž k výstavě „Policie v zahraničních mírových operacích“.  

Výstava návštěvníky poutavým způsobem seznamuje s problematikou zahraničních misí, do kterých jsou zapojeny i policejní složky. Na fotografiích lze spatřit pestrou paletu činnosti, kterou policisté v zahraničních mírových operacích vykonávají. Od přímého policejního výkonu (např. zásahové jednotky, osobní ochrana, psovodi nebo pyrotechnici), až po činnost instruktorů či pozorovatelů. Návštěvníci si rovněž mohou prohlédnout policejní výstroj a výzbroj. Slavnostního zahájení vernisáže se zúčastnili policejní prezident genmjr. Oldřich Martinů, ministr vnitra Radek John a zástupci Ministerstva vnitra a Ministerstva zahraničních věcí.
 
Příslušníci Policie České republiky působí v zahraničních mírových operacích již více než deset let. Od roku 1999, kdy byli poprvé vysláni do mise Organizace spojených národů v  Kosovu, působili na třech světadílech v celkem deseti zemích (Afghánistán, Bosna a Hercegovina, Gruzie, Irák, Jordánsko, Kosovo, Libérie, Makedonie, Moldávie a Palestina).
 
Policisté se k vyslání do zahraničních mírových operací hlásí dobrovolně. Procházejí důkladným výběrem spočívajícím v jazykových testech a v psychologickém a zdravotním vyšetření. Před vysláním do zahraniční mise absolvují náročný výcvik realizovaný ve spolupráci s Armádou České republiky.
 
Výstava byla zahájena 9. listopadu 2010 a potrvá až do 19. prosince 2010.  
 
Muzeum Policie České republiky
Praha 2, Ke Karlovu 1
Otevírací doba: úterý – neděle (10 – 17 hodin)
www.muzeumpolicie.cz
 
 
kpt. Jaroslav Ibehej
15. 11. 2010
Odkazy do noveho okna

Výstava 01

Výstava 01 

Detailní náhled

Výstava 02

Výstava 02 

Detailní náhled

Výstava 03

Výstava 03 

Detailní náhled

Výstava 04

Výstava 04 

Detailní náhled

Výstava 05

Výstava 05 

Detailní náhled

Výstava 06

Výstava 06 

Detailní náhled

Výstava 07

Výstava 07 

Detailní náhled

Výstava 08

Výstava 08 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem