Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní štěňátka

Psovodi si vybírali čtyřnohé parťáky 

V  Prackovicích nad Labem, sídle Chovatelské stanice Policie ČR, si ve středu policejní štěňátka plemen německý a belgický ovčák vybírala nového pána z řad policistů jednotlivých krajských ředitelství a cizinecké policie.

Chovatelská stanice Policie ČR v Prackovicích nad Labem je respektovaným zařízením specializujícím se na chov a výcvik policejních psů. Ročně se zde narodí přibližně stovka štěňat, která jsou pečlivě vybírána a vychovávána, aby se stala společníky a pracovními partnery psovodů v různých policejních jednotkách.

Policejní štěňata zatím prošla náročným výcvikem, který zahrnoval vysokou míru mazlení, socializace, překonávání plyšových soupeřů či zápolení se svými sourozenci. Nedílnou součástí jsou také hry s míčkem či pachové hry, které jsou pro policejní štěňata zábavné a motivující, zatímco současně pomáhají rozvíjet jejich schopnosti, vytrvalost a poslušnost.

Věříme, že tito pejsci spolu s jejich zkušenými psovody budou tvořit silný a efektivní tým. Přejeme všem pejskům a psovodům mnoho společných služebních let.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
14. července 2023

foto: kpt. Irena Pilařová
tisková mluvčí PP ČR

vytisknout  e-mailem