Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nohu z plynu

V pátek proběhne na našich silnicích dopravně bezpečnostní akce s názvem SPEED MARATHON. 

SPEED MARATHON je zaměřen na dodržování stanovených rychlostních limitů, a to v obci i mimo obec. Policie České republiky na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit bude provádět po celý den měření rychlosti. Nebyli to ale jen policisté, kteří vybírali místa, kde se bude provádět měření, byli jste to i Vy. Široká veřejnost, měla možnost navrhnout Policii České republiky místa, která považuje za riziková, a to prostřednictvím webového portálu. https://www.bezpecnecesty.cz/cz/dopravni-informace-mapy/speedmarathon. Měření se uskuteční na cca 900 místecch.

Rychlost patří k jedné z nejčastějších příčin dopravních nehod zaviněných řidiči motorových vozidel, na počtu nehod se v prvních sedmi měsících roku 2020 podílí na 15,4 %, kdy při těchto nehodách zahynulo 103 osob.

Cílem dopravně bezpečnostních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost a plynulost na pozemních komunikacích. I z tohoto důvodů o akci předem informujeme. Cílem není odhalit co nejvíce přestupků, ale upozornit na rizka, která sebou nedodržování rychlosti přináší a má za následek každoročně desítky zmařených lidských životů.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
12. srpna 2020

vytisknout  e-mailem