Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Naše bezpečnost není samozřejmost

Policejní prezident se zúčastnil konference v Poslanecké sněmovně.  

V pátek 27. května 2016 se v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky konala III. Národní konference s názvem „Naše bezpečnost není samozřejmost“. Konference, které se účastní významní hosté z bezpečnostní a politické sféry, se zúčastnil i policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý.

Policejní prezident se ve svém vystoupení věnoval hned několika palčivým tématům, důraz kladl zejména na zhodnocení bezpečnostní situace v České republice po teroristických útocích v Paříži, Bruselu a Kodani. Generálmajor Tuhý neopomněl ani oblast extremismu a kyberkriminality. „Tradiční formy trestné činnosti jako jsou podvody, krádeže, obchod s nedovolenými komoditami, drogami - se posunuly do virtuálního světa. Právě kriminalita v kyberprostoru je trend, který v posledních letech vykazuje nejvyšší dynamiku,“ zdůraznil policejní prezident. „Při potírání kyberzločinu je zásadní spolupráce na mezinárodní úrovni. Česká policie proto sdílí informace s Europolem i Interpolem a národními jednotkami, které bojují proti kyberkrimianlitě,“ uzavřel policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

Policejní prezident ve svém příspěvku zhodnotil také stav migrace na území České republiky v loňském roce a zhodnotil její hrozby pro rok 2016. Za rok 2015 bylo zjištěno téměř 5 600 osob při nelegální migraci a téměř 170 osob, které k nelegální migraci napomáhaly.

27. květen 2016
plk. Ing. Jana MACALÍKOVÁ
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
 

vytisknout  e-mailem