Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra se setkal s vedením policie

Nově jmenovaný ministr vnitra a 1. místopředseda vlády Jan Hamáček si s vedením Policejního prezidia ČR vzájemně představili své plány v oblasti vnitřní bezpečnosti České republiky. 

V budově Policejního prezidia se dnes uskutečnilo setkání nově jmenovaného ministra vnitra Jana Hamáčka s širším vedením Policejního prezidia ČR, v čele s policejním prezidentem genmjr. Tomášem Tuhým.

Policejní prezident nejprve panu ministrovi představil všechny své náměstky a shrnul hlavní vize vyplývající z vládou schválené koncepce rozvoje Policie ČR do roku 2022. Mimo jiné generál Tuhý hovořil o vývoji v oblasti početních stavů příslušníků Policie ČR a v oblasti platových podmínek policistů.

Upřímně oceňuji, že si pan ministr Hamáček v tak krátké době po svém jmenování do funkce našel ve svém nabitém programu čas, aby se osobně seznámil s vedením policie a blíže poznal strukturu a konkrétní podobu strategie řízení policie," řekl policejní prezident a doplnil, "Zároveň jsem rád, že se na klíčových tématech v oblasti bezpečnosti České republiky i fungování policie s panem ministrem shodneme a věřím, že se díky tomu policie posune zase o krok dál.“

Následně policejní prezident předal slovo svým náměstkům, kteří panu ministrovi prezentovali jednotlivé úseky resortu policie.

Policie ČR je pro stát i občany naprosto zásadní bezpečnostní sbor. Proto považuji za samozřejmé, že jsem se ihned co to šlo, zašel podívat přímo mezi policisty. Čeká nás tvrdá práce a já věřím, že policie bude dále přispívat k tomu, že ČR zůstane jednou z nejbezpečnějších zemí na světě. Samozřejmě nezůstanu jen u vedení policie, ale chci navštěvovat jednotlivé útvary po celé republice,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček. Při příležitosti vůbec první návštěvy Policejního prezidia ČR pan ministr zavítal také na operační středisko, kde měl možnost pozdravit policisty a seznámit se s organizací odboru a jeho fungováním.

Svou návštěvu pak ministr Hamáček zakončil společným obědem v místním stravovacím zařízení, kde se měl možnost potkat se sloužícími policisty a zaměstnanci Policie ČR.

kpt. Mgr. Iveta Skupien
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
4. července 2018

Odkazy do noveho okna

DSC_0014

DSC_0014 

Detailní náhled

DSC_0025

DSC_0025 

Detailní náhled

DSC_0027

DSC_0027 

Detailní náhled

DSC_0034

DSC_0034 

Detailní náhled

DSC_0038

DSC_0038 

Detailní náhled

DSC_0053

DSC_0053 

Detailní náhled

DSC_0058

DSC_0058 

Detailní náhled

DSC_0066

DSC_0066 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem