Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Konference CARIN

V rámci svého předsednictví v síti CARIN pořádala Česká republika v termínu 15. – 17. září 2010 konferenci a plenární zasedání této mezinárodní sítě specialistů na vzájemnou pomoc při pátrání, zajišťování a propadnutí výnosů z trestné činnosti. Konference byla zaměřena především na alternativní možnosti pátrání a zajišťování výnosů či jiného majetku pocházejícího z trestné činnosti před poskytováním vzájemné pomoci ve věcech trestních.  

 
Tato akce byla pořádána za finanční podpory Evropské komise, Generálního ředitelství pro spravedlnost, svobodu a bezpečnost. Útvar odhalování korupce a finanční kriminality SKPV je gestorem tohoto projektu. Partnery projektu jsou Úřad pro zajišťování a konfiskaci majetku (Belgie), Spolkový kriminální úřad Vídeň (Rakousko), Europol a Odbor bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra České republiky. Program konference byl vytvářen ve spolupráci s Nejvyšším státním zastupitelstvím.
 
Na konferenci se setkali odborníci z policejních a justičních orgánů, kteří jsou experty na zajišťování výnosů z trestné činnosti. Diskutována byla spolupráce mezi policejními orgány, justičními orgány a třetími stranami. Rovněž byl diskutován další rozvoj sítě CARIN, zakládání a podpora obdobných specializovaných sítí v Africe, Jižní Americe a v oblasti Jihovýchodní Asie. Zastoupeni byli reprezentanti z více než 40 zemí, kromě evropských zemí dále účastníci z Austrálie, Kanady, Jihoafrické republiky a USA.
 
Program konference se skládal z bloku přednášek a praktických workshopů. Cílem konference bylo vytvořit praktická doporučení, využitelná pro policejní a justiční orgány působící v této oblasti. Výsledky workshopů budou postoupeny Evropské komisi, Generálnímu sekretariátu Rady EU, Multidisciplinární pracovní skupině pro organizovaný zločin, Eurojustu a budou využita i na národní úrovni.
 
 
pplk. Mgr. Roman Skřepek
Odkazy do noveho okna

CARIN_2010_AGM_Prague_1

CARIN_2010_AGM_Prague_1 

Detailní náhled

CARIN_2010_AGM_Prague_3

CARIN_2010_AGM_Prague_3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem