Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hejtman ocenil zachování počtu policistů

V rámci pracovní návštěvy Kraje Vysočina se policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček setkal s hejtmanem kraje MUDr. Jiřím Běhounkem. 

V průběhu pátečního dopoledne policejního prezidenta přijal na krátkou pracovní schůzku hejtman Kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek. Hejtman Jiří Běhounek hovořil o tématech, která jsou pro tento region nejpalčivější. Jednalo se o bezpečnosti a koordinaci mimořádných událostí na dálnici D1 v zimním období, zajištění bezpečnosti v blízkosti Jaderné elektrárny Dukovany a také zmínil potřebu maximalizace prevence a uniformovaného dohledu na plánovaném Mistrovství světa v biatlonu 2013 v Novém Městě na Moravě.
 
Na odpolední schůzce se zástupci místní samosprávy Velkého Meziříčí a Velké Bíteše policejní prezident společně s náměstkem policejního prezidenta pro vnější službu plk. Mgr. Tomášem Kuželem a ředitelem Krajského ředitelství policie Vysočina plk. Mgr. Milošem Trojánkem informovali o transformaci obvodního oddělení na policejní stanici ve Velké Bíteši, se kterou se počítá od začátku příštího roku. Policejní prezident v této souvislosti uvedl, že vnímá tuto změnu za poměrně citlivou, vzhledem ke skutečnosti, že služební obvod Velké Bíteše leží na hranici dvou policejních krajů. Ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina plk. Mgr. Miloš Trojánek představitele tamní samosprávy opakovaně ujistil, že chystaná změna se nijak nedotkne přímého výkonu služby. Navíc upozornil, že se snížením počtu policistů ve Velké Bíteši nepočítá.
 
Při jednání se zástupci samosprávy v Třebíči policejní prezident znovu hovořil o organizačních změnách, které policii na Vysočině čekají. Společně s krajským ředitelem plk. Trojánkem informovali o dislokaci Obvodního oddělení Okříšky pod třebíčské obvodní oddělení. V této souvislosti policejní prezident upozornil, že na Třebíčsku je z pohledu zajištění výkonu služby situace obtížnější, nicméně všechny přítomné ujistil, že hlavním cílem vedení policie i krajského ředitelství policie, je zachování bezpečnosti v kraji a zachování počtu policistů v přímém výkonu služby.
 
mjr. JUDr. Dana Čírtková
tisková mluvčí
KŘ P Vysočina
 
a
 
Nprap. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR
26. listopad 2012
 

vytisknout  e-mailem