Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dopravně bezpečnostní akce

Poslední prázdninový víkend budou policisté v pohotovosti. 

Konec prázdnin a začátek školního roku bývají spojeny s riziky v dopravě. Policie proto chystá celou řadu opatření.  Víkendová policejní opatření v dopravě budou směřovat k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu na hlavních silničních tazích, které jsou hojně využívány pro návraty z dovolených.
 
Policie bude již tradičně provádět dopravně bezpečnostní akce na regionální úrovni, kterých budou desítky, a to podle aktuálního vývoje dopravní situace v jednotlivých regionech.
Kromě dohledu nad bezpečností a plynulostí dopravy se budou policisté zaměřovat na dodržování pravidel silničního provozu zejména rychlosti a kontroly řidičů v souvislosti s požíváním alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek.
 
Řidiči by při svém návratu domů neměli podceňovat rizika, která jim při dlouhém cestování hrozí. Vhodné je naplánování času, trasy i pravidelných přestávek v jízdě. Je nutné počítat se zvýšeným provozem, čemuž je potřeba přizpůsobit i své chování na silnici. Tolerance vůči ostatním účastníkům silničního provozu by v tomto případě měla být naprostou samozřejmostí.
 
mjr. Bc. Andrea Zoulová – 31.srpen 2012
 

vytisknout  e-mailem