Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

„Vzpomínka na prázdniny“ v Sedlčánkách s účastí Policie ČR

Praha venkov – VÝCHOD – Osadní výbor Sedlčánky pořádal 1. září 2018 akci za účasti Armády a dalších složek IZS. 

Již tradičně se v Sedlčánkách na Čelákovicku konala poslední prázdninovou sobotu akce nazvaná „Vzpomínka na prázdniny“. Pozvání platilo nejen pro děti školou povinné, ale také pro širokou veřejnost. Celodenní akci zahájil v 10.00 hodin předseda Osadního výboru Sedlčánky pan Petr Kabát, který přivítal přítomné návštěvníky, všechny zúčastněné složky a přestavil pestrý a nabitý program.

Po úvodním slovu se v prostoru Na Zájezdu představili policisté z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství hlavního města Prahy. Na ukázku se služebními koňmi navázali mělničtí policisté z oddělení služební kynologie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje. Akční zákrok proti dvěma nebezpečným ozbrojeným pachatelům předvedli policisté Zásahové jednotky Středočeského kraje. Na další dynamickou ukázku se návštěvníci přesunuli k řece Labe, kde byl připravený policejní člun Poříčního oddělení Labe. Potápěč ve speciálním obleku nastínil divákům jednu z jejich činností – po skoku do řeky vylovil zájmový předmět.

Kromě dynamických ukázek měli návštěvníci možnost seznámit se i s jinými problematikami a odvětvími v rámci Policie ČR. Přítomen byl kriminalistický technik, prvosledová hlídka, policisté na služebních motocyklech, vozidlo silničního dohledu, policejní dron, služební čtyřkolka, pyrtotechnici a speciálně upravené vozidlo pro kontrolu pravosti dokladů a písemností.

Své významné zastoupení na celodenní akci v Sedlčánkách měli také vojáci 4. brigády rychlého nasazení Armády ČR, kteří představili své technické vybavení, výstroj a výzbroj. Za prohlídku jistě stál transportér Pandur II 8x8, Land Rover Kajman a další. Velkou pozornost všech přítomných upoutali výsadkáři nejen seskokem z vrtulníku W3A a i dalšími taktickými ukázkami. Odpolední program doplnily složky jednotky sboru dobrovolných hasičů z Čelákovic, Městská policie Čelákovice a Zdravotnické zařízení MV.

I přes nepřející deštivé počasí v průběhu celého dne se Na Zájezd do Sedlčánek přišlo podívat mnoho lidí, které déšť neodradil.

por. Mgr. Eva Hašlová
tisková mluvčí PČR Praha venkov – Východ
6.9. 2018

vytisknout  e-mailem