Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vznik nového útvaru přispěje k bezpečnosti v ČR i Evropě

S Novým rokem začal fungovat specializovaný policejní útvar s celostátní působností, Národní centrála proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě služby kriminální policie a vyšetřování, který primárně vznikl vyčleněním dvou sekcí ze struktury Národní centrály proti organizovanému zločinu. 

Posláním útvaru je zvýšení schopnosti Policie ČR čelit výzvám spojených s terorismem, extremismem a nejzávažnějšími formami kybernetické kriminality, zejména s útoky na kritickou informační infrastrukturu.

V nejbližších týdnech je hlavním úkolem vedení útvaru v čele s plk. JUDr. Břetislavem Brejchou doplnit nově vznikající tým, který bude mít téměř 170 policistů a občanských zaměstnanců a zajistit kontinuitu prověřovaných a vyšetřovaných trestních případů.

Další prioritou bude podpora a spolupráce napříč všemi součástmi Policie ČR a to jak v případové, tak v koordinačně metodické oblasti.

Neméně důležitým úkolem nového útvaru bude rozvoj a posílení spolupráce jak s domácími, tak zahraničními partnery v oblasti boje proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě.

kpt. David Schön
2. ledna 2023

vytisknout  e-mailem