Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Vzali si peníze na práci, kterou neudělali

SOKOLOVSKO – Způsobili škodu téměř 100 tisíc korun. 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 45letého muže z Karlových Varů a 55letého muže ze Sokolova, jako obviněné ze spáchání přečinu Zpronevěra.

V září roku 2017 měl 55letý muž v obci Loket převzít finanční částku 50 tisíc korun za účelem zhotovení schodiště se zábradlím a na zhotovení vchodových dveří a obložek. Veškeré práce měly být hotové do konce tohoto roku. Do současné doby žádné práce neprovedl a od března roku 2018 se stal zcela nekontaktním. Svým jednáním způsobil škodu 50 tisíc korun, kterou užil na jiný než dohodnutý účel.

Podobný případ se stal v říjnu 2018 v Karlových Varech. Pětačtyřicetiletý obviněný muž měl po předchozí ústní domluvě o provedení díla s poškozenou obdržet finanční hotovost 5 tisíc korun na nákup stavebního materiálu. Následně měl od poškozené převzít doplatek ve výši 17 tisíc korun. Obviněný měl uskutečnit pouze malou část práce a následně se na místo rekonstrukce již nedostavil a stavební materiál nedodal. Muž měl ve svém jednání pokračovat v listopadu 2018 v obci Dolní Nivy. Po předchozí slovní domluvě o provedení díla s poškozenými převzal částku 18 tisíc korun za účelem nákupu stavebního materiálu a provedení stavebních prací na domě. Obviněný se dostavil na místo pouze jednou, kdy provedl jen malou část práce a následně se na místo nedostavil a stavební materiál opět nedodal. Ve stejný měsíc měl převzít v obci Oloví částku 7 tisíc korun od poškozeného muže na nákup materiálu a opravu venkovního schodiště domu. Poškozenému muži materiál nedodal a s mužem přestal komunikovat. Svým jednáním měl poškozeným způsobit škodu v celkové výši 47 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí 45letému muži až dvouletý trest odnětí svobody a 55letému muži trest odnětí svobody až na 5 let.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
24. 4. 2019

vytisknout  e-mailem