Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vzala seniorku ,,na hůl“ (aktualizace)

Neznámá pachatelka pod legendou okradla seniorku. 

 

Devadesátiletou ženu obelstila a okradla neznámá pachatelka. Ta se v sobotu 3. září kolem půl desáté dopoledne v Krásově ulici na pražském Žižkově za pomoci lsti dostala k seniorce až do bytu. Podezřelá se na poškozenou obrátila s prosbou, že si od ní potřebuje zavolat.   Následně neznámá pachatelka vyžadovala zapůjčení finanční hotovosti ve výši 1.500,- Kč, neboť údajně dostala od strážníků botičku na auto a nemá na zaplacení pokuty. Tyto peníze však seniorka u sebe neměla. Podezřelá ji tak v nestřeženém okamžiku okradla alespoň o dvě stě korun, osobní doklady a mobilní telefon. Okradená seniorka si absence svých věcí všimla až po odchodu zlodějky.

V této souvislosti policisté pátrají po pachatelce, která byla ve věku okolo 50 let, menší, silnější postavy. Tato žena je podezřelá z trestného činu krádeže a porušování domovní svobody, za což jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

Prosíme kohokoli, kdo na fotografiích pozná podezřelou, aby se policistům ozval na bezplatnou tísňovou linku 158.

Závěrem je nutno dodat, že senioři obecně patří k jedné z nejvíce ohrožených skupin osob, a to zejména v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Pachatelé této trestné činnosti si vybírají starší lidi, osoby se zdravotním handicapem a žijící osamoceně. Ti bývají velice důvěřiví a tak se často stávají obětí podvodníků a zlodějů, kteří se pod různými záminkami dostávají do jejich blízkosti a velmi často přímo do jejich obydlí. Podvodem nebo krádeží je mnohdy připraví o celoživotní úspory a nezřídka se setkáváme i s fyzickým napadením. Informace jak se případným podvodníkům a pachatelům bránit najdete zde:

http://www.policie.cz/clanek/podvody-na-seniorech.aspx.

nprap. Eva Řádková – 27. 10. 2016

AKTUALIZACE: Pátrání po podezřelé již není aktuální. Po zveřejnění případu v médiích se ozvali lidé, kteří ženu zachycenou na fotografiích poznali. Díky tomu se podařilo ženu ztotožnit a celá věc byla předána na SKPV Kladno.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem, kteří této pátrací relaci věnovali pozornost.

nprap. Eva Řádková – 21. 2. 2017

 

 

 

vytisknout  e-mailem