Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Vzal si úvěr na cizí doklad

Policisté pátrají po muži, který si vzal úvěr na občanský průkaz, který nalezl. 

Policisté z Prahy 7 pátrají po muži, který zneužil nalezený doklad a v říjnu roku 2019 si s jeho pomocí založil účet u úvěrové společnosti. Následně z něj provedl několik plateb v hodnotě přes 17 tisíc korun.

Majitel dokladu jej ztratil 12. 10. 2019, dva dny poté nahlásil ztrátu na příslušnému úřadě. To však ještě netušil, že ještě v den ztráty, si neznámý pachatel stihl požádat o založení účtu u úvěrové společnosti. K žádosti připojil i svou selfie fotografii s nalezeným dokladem.

Původní majitel dokladu až v březnu 2020 zjistil, že se jeho jméno nachází v registru dlužníků. Z tohoto důvodu začal pátrat, jak k tomu mohlo dojít. A dozvěděl se, že právě jeho jménem, den po ztrátě dokladů, zažádal neznámý pachatel o úvěr.

Touto cestou žádáme širokou veřejnost o pomoc. Pokud poznáte muže na přiložené fotografii nebo víte, kde se zdržuje, neprodleně, prosím, kontaktujte tísňovou linku 158.

V případě dopadení a odsouzení hrozí muži za trestné činy neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, zatajení věci a také podvod až dvouletý pobyt za mřížemi.

por. Mgr. Hana Křížová – 22. 4. 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem