Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vzal návštěvě klíče od auta, jel a boural

VSETÍNSKO: Mladík navíc není vlastníkem řidičského oprávnění.  

Včera dopoledne vyslýchali dopravní policisté mladého muže, který je podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci. V sobotu pozdě večer si „půjčil“ bez vědomí majitele, který byl u nich doma v Hutisku Solanci na návštěvě, klíče od vozidla Opel Astra zaparkovaného před domem. I když nevlastní řidičský průkaz, sedl kolem půl noci za volant a jel – prý se chtěl jen projet. Ujel sotva pár kilometrů a s vozidlem havaroval. Narazil do plotu u rodinného domku. Protože si s autem dál nevěděl rady, odešel. Noc strávil u svého příbuzného. Domů přišel až v neděli v poledne, kdy se rodičům svěřil, co způsobil. Mladík se s rodiči a společně s třiačtyřicetiletým návštěvníkem z Terezína a zároveň majitelem auta vydal na místo havárie. Vozidlo tam však již nenašli. Vlastník auta vše oznámil na policii.
 
Policisté se ale o nehodě dozvěděli už v sedm ráno od občana, který šel náhodou kolem místa havárie. Nehodu zadokumentovali, zajistili odtah nabouraného auta, které tvořilo překážku silničního provozu do Valašského Meziříčí a ustanovili majitele, kterého se jim však nedařilo zkontaktovat. Odpoledne se naštěstí nakontaktoval majitel na policii sám.  
 
Vozidlo, na kterém vznikla škoda za 50 000 korun, jsme předali majiteli. Mladík je podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci s trestní sazbou do dvou let, a také z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, kdy řídil vozidlo i přesto, že není držitelem řidičského oprávnění.  

 

26. července 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

Havarovavý Opel AstraHavarovavý Opel Astra

vytisknout  e-mailem