Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vzal nářadí, součástky i kabely

VSETÍNSKO: Ze skladu se ztratily věci za desítky tisíc korun. 

Zloděj se manipulačním otvorem dostal do skladových prostor v obci Jablůnka. Sebral věci za více jak šedesát tisíc korun.

V době od úterního odpoledne do včerejšího dopoledne vlezl manipulačním otvorem do prostor firemních skladových prostor v obci Jablůnka neznámý pachatel. Při volném pohybu v budově a po vypáčení dveří menšího skladu bral vše, co mu přišlo vhod. Odcizil několik kabelů v délkách dvacet pět a padesát metrů jak pro 220 voltů, tak pro 380 voltů, kdy koncovky ponechal na místě. Zajímaly ho i elektrosoučástky z rozvodních skříní včetně vysokonapěťového jističe. Ani autogen mu nebyl cizí, a tak zmizely redukční ventily s manometry a hořáky. I to vše zloději bylo málo a tak z různých míst sebral elektrické nářadí, jak volné, tak v kufřících. Byly to vrtačky, pily i nůžky. Celkově tak odnesl věci za více jak šedesát tisíc korun ke škodě tří poškozených mužů.  K tomu ještě vznikla škoda poškozením za čtyři tisíce korun.

Policisté nadále pracují na zjištění informací, které by je vedly k dopadení pachatele. Nadále pátrají, kde odcizené věci mohly skončit.

27. ledna 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem