Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vzal kladivo a …

ZLÍNSKÝ KRAJ: Útočníka jsme obvinili z vraždy.  

Krajští kriminalisté ve čtvrtek zahájili úkony trestního řízení ve věci zvlášť závažného zločinu vraždy, ke které došlo ve středu v Napajedlích.
Obviněný devětatřicetiletý muž ze Zlínska pravděpodobně v odpoledních hodinách několikrát udeřil svého šestačtyřicetiletého známého kladivem do hlavy. Ten vážným zraněním na místě činu podlehl.
 
Dvojice mužů se znala již mnoho let. V osudný den spolu odešli na jednu ze zahradních chatek stojících nad Napajedly. Naplánovali si, že poryjí zahradu a ostřihají stromy. Tak také činili. Práci na zahradě si však zpříjemňovali i pitím alkoholu. A pod jeho vlivem došlo ke konfliktu. Podle obviněného se mezi sebou pohádali, což jej rozčílilo natolik, že v momentě, kdy starší muž pravděpodobně odpočíval na pohovce, vzal kladivo a několikrát jej udeřil do hlavy. Poté z chaty odešel do centra Napajedel a pokračoval v pití alkoholu. Večer se však rozhodl, že svůj neomluvitelný čin oznámí policistům. Z telefonní budky zavolal na linku 158 a poté počkal na hlídku, se kterou se vydal na místo činu. Po prohlídce chaty, ve které se opravdu nacházelo mrtvé tělo, devětatřicetiletého muže podezřelého z vraždy policisté okamžitě zadrželi.
 
V případě prokázání viny obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.
 
V letošním roce kriminalisté krajského oddělení obecné kriminality zahájili vyšetřování šesti dokonaných vražd a jednoho pokusu o  vraždu dvojnásobnou.

 

27. března 2015, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem