Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výzva svědkům dopravních nehod

České Budějovice - Pomozte policistům s jejich objasněním. 

Českobudějovičtí dopravní policisté žádají širokou veřejnost o pomoc při objasnění průběhu několika dopravních nehod, které se staly v Českých Budějovicích v uplynulé době.

Dne 2. září v době okolo 19:20 hodiny došlo na křižovatce ulic Krumlovská a V. Nováka ke střetu osobního vozidla značky Opel Insignia bílé barvy s vozidlem značky Renault Thalia modré barvy, kdy toto vozidlo bylo po střetu převráceno na střechu a došlo ke zranění dvou osob. V souvislosti s touto nehodou pátrají policisté po ženě ve věku 30 - 40 let, vyšší hubené postavy, blond vlnitými vlasy na ramena, která na sobě měla tepláky, triko a tenisky a na místě nehody hovořila s jednou účastnicí. U sebe měla nezletilou dívku. Tato žena by policistům mohla sdělit důležité okolnosti, které by mohly přispět k řádnému objasnění věcí. Z místa nehody však odešla před příjezdem policejní hlídky.

K druhé nehodě došlo dne 21. září v době okolo 19:20 hodiny v ulici Branišovská v Českých Budějovicích. Před domem č.p. 736/74 se střetla řidička vozidla značky Ford s cyklistou, který jel ve stejném směru jízdy od obce Branišov. Cyklista odbočoval vlevo a přitom došlo k nehodě. Cyklista byl zraněn. 

Třetí nehoda se stala dne 10. října od 13.30 do 15:10 hodiny na Mariánském náměstí na velkoplošném parkovišti mezi ulicemi 28. října a ulicí Pražská. Nezjištěný řidič s neznámým vozidlem poškodil zde zaparkované vozidlo značky Hyundai I 20. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 10 000 korun. Z místa nehody ujel, aniž by celou událost oznámil na Policii ČR.

Policisté žádají případné svědky těchto nehod, kteří by svou výpovědí mohli objasnit jejich příčinu, vznik a popřípadě ustanovit jejich pachatele. Pokud mohou sdělit jakékoliv informace, můžou se obrátit na telefonní číslo 974 226 588 nebo přímo na linku 158. Za pomoc děkujeme.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz

14. října 2018

vytisknout  e-mailem