Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výzva svědkům dopravních nehod

České Budějovice - Ozvěte se policistům. 

Českobudějovičtí dopravní policisté se obrací na širokou veřejnost o pomoc při objasňování několika dopravních nehod, které se staly na území krajského města nebo v jeho okolí.

Dne 31. října okolo 05:25 hodiny se stala tragická dopravní nehoda nedaleko obce Bavorovice, viz článek: https://www.policie.cz/clanek/tragicka-nehoda-u-bavorovic.aspx.  Ve směru od Českého Vrbného jel směrem na Hlubokou nad Vltavou po silnici I. třídy č. 20 řidič vozidla značky Toyota Verso.  Na nájezdu na silnici II. třídy č. 105 mu vstoupil náhle do jízdní dráhy chodec. Ten se pravděpodbně snažil přejít silnici II. třídy č. 105 zleva do prava z pohledu řidiče. Došlo však ke střetu, který chodec nepřežil. Policisté žádají případné svědky této nehody, především ty, kteří viděli pohyb chodce po silnici, který následně zemřel, aby kontaktovali  polciisty na telefonním čísle 974 226 588 nebo přímo na lince 158. 

Dne 13. prosince ve 12:00 hodin jel řidič sanitním vozidlem značky Ford Transit modré barvy po ulici 5. Května v Lišově, ve směru od Českých Budějovic na Jindřichův Hradec. Za křižovatkou s ulicí Tyršova došlo ke střetu s chodkyní, která přecházela ulici 5. Května po přechodu pro chodce ve směru zprava do leva z pohledu řidiče sanitky. 

Dne 14. prosince v době okolo 11:25 hodiny se stala na parkovišti před obchodem Norma v Litvínovicích dopravní nehoda, při které nezjištěný řidič pravděpodobně dodávkovým vozidlem červené až fialové barvy kabiny a šedé plachty nacouval při  vyjíždění z parkovacího místa do vozidla značky VW Crafter a následně od nehody ujel.

Dne 14. prosince došlo mezi 08:15 a 08:30 hodinou na parkovišti u Nákupního centra Globus k poškození osobního vozidla značky VW Golf stříbrné barvy, nezjištěný řidič poté z místa nehody odjel, aniž by nehodu nahlásil.

Pokud máte k výše popsaným nehodám jakékoliv informace, kontaktujte, prosím policisty na telefonním čísle Dopravního inspektorátu policie České Budějovice 974 226 588 a nebo přímo na lince 158. Za Vaši pomoc děkujeme.

por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz

18. prosince 2018

vytisknout  e-mailem