Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výzva svědkům dopravní nehody

LIBERECKO – V Chrastavě řidič s vozidlem na parkovišti srazil seniorku a z místa nehody ujel, aniž by jí poskytnul pomoc. 

Minulý týden v pátek 2. října se stala dopoledne krátce před devátou hodinou dopravní nehoda na parkovišti před prodejnou Penny Market v Chrastavě. Dosud nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem vycouvával z parkovacího místa u vchodu do trafiky, přičemž přehlédl 81letou chodkyni, která šla po parkovišti za pomoci francouzských holí směrem do prodejny. Následně do této chodkyně zadní částí vozidla narazil. Po tomto střetu seniorka upadla na komunikaci a neznámý řidič z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil povinnosti, které mu v takové situaci ukládá zákon. Zraněné ženě neposkytl ani první pomoc. Ta při tomto střetu s vozidlem utrpěla zranění s předběžnou dobou léčení do 42 dnů. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Pachateli takového skutku hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody až na jeden rok.

Policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci, kteří uvedenou dopravní nehodu šetří, žádají veřejnost, pokud má někdo jakékoliv informace směřující k ustanovení uvedeného vozidla a ke zjištění totožnosti jeho řidiče, který s místa dopravní nehody ujel, aby je sdělili policistům na bezplatné lince 158.


8. 10. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem