Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Výzva svědkům dopravní nehody

Šumperk - VW Passat se střetl s protijedoucím cyklistou.  

Dne 1. 9. 2010 ve třičtvrtě na sedm ráno, došlo k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a cyklistou v Rapotíně u kostela v prostoru Náměstí Osvobození a ulice Družstevní. Podle 29letého řidiče osobního vozu značky VW Passat k nehodě došlo tak, že jel po náměstí a odbočoval vlevo na ulici Družstevní. Přitom se levou přední částí svého vozu střetl protijedoucím cyklistou. Ke střetu mělo dojít v pravé polovině vozovky ve směru jízdy passatu. Podle 35letého cyklisty mělo k nehodě dojít tak, že ve chvíli, kdy přijel po ulici Družstevní směrem od Šumperka, chtěl odbočit vpravo. V tu dobu zprava k němu odbočoval osobní vůz, kdy řidič tohoto auta tzv. „střihnul“ zatáčku a ke střetu došlo v pravé části vozovky ve směru jízdy cyklisty.

Při nehodě došlo ke zranění cyklisty. Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen dechovou zkouškou. Při nehodě vznikla celková škoda na voze a kole ve výši kolem 7000 Kč.

Policie České republiky Šumperk vyzývá občany, kteří se dne 1. 9. 2010 ve třičtvrtě na sedm ráno v místě nehody pohybovali a viděli průběh nehodového děje, aby se se svým svědectvím přihlásili na dopravním inspektorátu šumperské policie na ulici Havlíčkova 8, nebo kontaktovali policii na telefonním čísle 794 779 102 nebo na lince 158 a pomohli tak k objektivnímu vyšetření této nehody.

 

por. Mgr. Miloslav Svatoň

vytisknout  e-mailem