Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výzva seniorům

KRAJ - Podvodníky zajímaly opět peníze. 

V posledních dnech policisté v Královéhradeckém kraji zaznamenávají zvýšený počet případů, kdy se podvodníci pod různými záminkami vloudí do přízně starší osoby, kterou záhy okradou o peníze. A nejedná se o malé částky, senioři mnohdy přichází o celoživotní úspory.

Ve středu 11. 6. přijali policisté v kraji hned tři oznámení, které se týkají trestné činnosti páchané na seniorech. Dá se říci, že všechny případy byly jako "přes kopírák".

Jičín      -    Pozor na falešné energetiky

Náchod -    Nepouštějte cizí lidi do bytu

Trutnov -    Pozor na podvodníky

Opětovně apelujeme na naše starší spoluobčany a jejich blízké, aby nebyli důvěřiví k cizím osobám a nikoho si nepouštěli do svého obydlí. Pokud je někdo osloví s tím, že mu jde vrátit nějaký přeplatek, už je to známka, že se jedná o podvodníka, protože veškeré přeplatky se posílají prostřednictvím pošty.
V případě, že  se vám u dveří objeví cizí osoba, která požaduje nějakou pomoc, např. poskytnout vodu do chladiče auta, napít, použít WC, je třeba maximálně zvážit, zda se dát s takovou osobou do hovoru. Pokud jde o více osob, pak radíme jednoznačně s těmito osobami nenavazovat žádný hovor.

Další preventivní rady naleznete zde...

Další články policejního zpravodajství o trestné činnosti spáchané na seniorech zde...

 Libuše Holá
12. 6. 2014, 13:40

vytisknout  e-mailem