Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Výzva pro poškozené

Šumperk - policie vyzývá občany, kteří uzavřeli dohody s 37letým mužem ze Svitavska, ať ústní nebo písemné, a on svých závazků nedostál, aby podali oznámení na nejbližším oddělení Policie České republiky. 

Dne 18. 8. 2010 jsem informoval o podezření z trestného činu podvod a zpronevěra.

Z trestných činů podvod a zpronevěra je podezřelý 37letý muž ze Svitavska, který se v květnu letošního roku dohodl s manželským párem z Mohelnice, že jim zhotoví a dodá plastová okna. Za tímto účelem od nich obdržel, ve třech splátkách finanční hotovost ve výši přes 70000 Kč. Okna však i přes urgence ve stanoveném termínu, do konce července, nedodal. Manželé následně zjistili, že podezřelý již v době, kdy se zavázal za úplatu plastová okna zhotovit a dodat, měl majetek v exekuci a byl bez finančních prostředku, takže musel vědět, že není schopen svých závazků dostát.


 

V současnosti šumperští policisté šetří další případ oznámení pro podezření z podvodu a zpronevěry. Manželský pár z Mohelnicka si u podezřelého v květnu letošního roku objednali výrobu a montáž oken do svého rodinného domu. Začátkem června se podezřelý dostavil a s manželi sepsal objednávku, kdy po složení zálohy budou okna do padesáti pracovních dní dodány a namontovány. Další den pak poškození převedli na účet podezřelého požadovanou částku. Po uplynutí dohodnuté doby však podezřelý přestal komunikovat, nebral telefony. Do dnešního dne okna nedodal ani nevrátil finanční zálohu.


 

Na základě šetření policistů je předpoklad, že se podezřelý stejného jednání dopustil ve více případech, proto vyzýváme občany, kteří podobným způsobem uzavřeli dohody s 37letým mužem ze Svitavska, ať ústní nebo písemné, a on svých závazků nedostál. Aby podali oznámení buď na nejbližším oddělení Policie České republiky, nebo na oddělení hospodářské kriminality v Šumperku, ulice Havlíčkova 8, nebo kontaktovali šumperskou policii na telefonním čísle 974 779 102.

por. Mgr. Miloslav SVATOŇ

vytisknout  e-mailem