Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výzva nejen pro taxikáře - Aktualizace

Policisté se obracejí na taxikáře s žádostí o pomoc v souvislosti se včerejší vážnou dopravní nehodou v ulici Koněvova v Praze 3. 

Řidič osobního vozidla tam chvíli před půlnocí srazil chodkyni, vlivem čehož utrpěla vážná zranění.  Místo, aby zastavil a poskytl zraněné první pomoc, sešlápl plyn a ujel neznámo kam.

Na místo tak okamžitě vyrazili záchranáři, kteří ženě poskytli první pomoc a odvezli ji do nemocnice.

Přivolaní policisté následně vozidlo, které mělo poškozenou přední kapotu a rozbité přední okno, nalezli v jedné z ulic na Žižkově. V souvislosti s touto nehodou zadrželi i dvě podezřelé osoby. Vzhledem ke skutečnosti, že dotyčné osoby byly zadrženy na jiném místě než bylo vozidlo nalezeno, předpokládáme, že se tam dopravily za využití taxi služby.

Proto se touto cestou obracíme na řidiče taxi a podobných služeb, zdali v inkriminovanou dobu nevezli podezřelou dvojici z ulic Roháčova nebo Koněvova k metru Ládví. Pokud ano, neváhejte a kontaktujte linku tísňového volání 158.

Fotografie podezřelých jsou přiloženy pod tiskovou zprávou.

por. Mgr. Jan Rybanský - 14. prosince 2018

Aktualizace: Na základě předložených důkazů se podezřelí muži kriminalistům doznali, že vozem srazili ženu v Koněvově ulici v Praze 3. Na základě těchto skutečností je vyšetřovatel v uplynulých dnech obvinil z několika trestných činů. Řidiče z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Spolujezdce z neposkytnutí pomoci a nadržování, za což v tomto případě hrozí až čtyři roky odnětí svobody.

Oba muži jsou stíháni vazebně.

por. Mgr. Jan Rybanský - 17. prosince 2018

vytisknout  e-mailem