Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Výzva kriminalistů k případu úhynu ryb na Liberecku

LIBERECKO - Žádáme veřejnost o spolupráci. 

Služba kriminální policie a vyšetřování libereckého územního odboru Policie České republiky zjišťuje od 20. srpna letošního roku příčinu úhynu ryb na soutoku Jeřmanického potoka a řeky Mohelky na území obce Jeřmanice a Hodkovic nad Mohelkou. Jejich množství a způsobenou škodu zatím místní organizace Českého rybářského svazu v Hodkovicích nad Mohelkou neupřesnila, nicméně se jedná o masivní úhyn ryb.

V této souvislosti se obracíme na případné svědky, kteří v časovém úseku od půlnoci z pátku 19. na sobotu 20. srpna do 15. hodiny dne 20. srpna zaregistrovali v okolí Jeřmanického potoka poblíž čistírny odpadních vod v Jeřmanicích jakoukoliv neobvyklou nebo podezřelou aktivitu, aby nás o ní neprodleně informovali. Kontaktovat nás mohou osobně na kterékoliv služebně Policie České republiky nebo telefonicky na naší bezplatné lince 158.

Událost jsme kvalifikovali jako přečin poškození a ohrožení životního prostředí z nedbalosti, v rámci kterého provádíme důležité úkony trestního řízení. Ty zahrnují i vyžádání  znaleckých posudků odebraných vzorků vody a uhynulých ryb.

1. 9. 2022
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem