Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Výzva

Jeseník - Policisté shání nějaké svědky dopravní nehody, při které cyklista utrpěl těžké zranění 

Během sobotní akce Poslední kilometr sezóny 2010 (23. října 2010) došlo k dopravní nehodě dvou cyklistů. Jeden z nich, 44letý muž z Jeseníku, toto střetnutí odnesl těžkým zraněním.
Před jednou hodinou odpoledne se dosud nezjištěný cyklista nedostatečně věnoval řízení svého jízdního kola. Když přijížděl do Jeseníku z Rejvízu, chtěl odbočit vlevo k chatě Svornost. Při odbočování však nedal znamení o změně směru jízdy a ani se neohlédl. Přitom vjel do jízdní dráhy 44letému cyklistovi. Ten i přes prudké brzdění nedokázal střetu zabránit. Narazil do boku neznámého cyklisty a upadl na vozovku. Kousek za zraněným cyklistou jela jeho stejně stará manželka. Když přijela na místo srážky, byl zde odbočující řidič ve společnosti dalších dvou osob – muže a ženy, ale ani jeden z nich na místě dopravní nehody nepočkal do příjezdu Policie ČR. Vlivem rozrušení nedokázala manželka popsat ani jednu z osob, ani jejich jízdní kola. Jediná věc, kterou ví na 100 %, je, že všichni tři mluvili polsky.
Prosíme širokou veřejnost o pomoc. Pokud někdo zahlédl samotnou kolizi nebo některého z cyklistů, obraťte se na linku 158 a nebo přímo na zástupce vedoucího dopravního inspektorátu npor. Bc. Martina Šubrta – tel. č. 974 773 251. Jakékoliv vaše svědectví by mohlo pomoci policistům s vyřešením této dopravní nehody.

por. Ing. Tereza Neubauerová

27. října 2010

vytisknout  e-mailem