Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Výzva

Strakonice – Radčice – Svým zraněním na místě podlehl. 

 

Strakoničtí policisté žádají veřejnost o spolupráci při vyšetřování nedělní tragické dopravní nehody. Jakékoli informace o pohybu či výskytu chodce od řidičů, kteří kolem 4 hodiny raní projížděli po silnici (Písek - České Budějovice), mohou policistům pomoci při vyšetřování nehody. Informace volejte, prosím, na tel. č. 725 731 288 nebo na linku 158. Chodec se po silnici pohyboval v tmavém oblečení, na sobě měl tmavou koženou bundu a hnědé kalhoty.

 

Dne 7. února 2016 krátce po čtvrté hodině ranní došlo na silnici 1/20 u obce Radčice ke střetu osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia s chodcem. Šestačtyřicetiletý muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel.

Z dosavadního šetření vyplývá, že řidič vozidla jel po komunikaci ve směru od Protivína na Vodňany. U obce Radčice údajně uviděl uprostřed vozovky pohybující se postavu. Snažil se úhybným manévrem srážce zabránit, což se mu však nepodařilo. Okolnosti, příčina tragické události a míra zavinění jsou nadále v šetření strakonických kriminalistů.

por. Bc. Lenka Kozoňová    ck.pis@pcr.cz 

7. února 2016

vytisknout  e-mailem