Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výzkum veřejného mínění u středočeské policie

KRAJ - Již šestým rokem jsme realizovali na Krajském ředitelství policie Středočeského kraje výzkum veřejného mínění na práci středočeských policistů 

Cílem výzkumu je zmapovat spokojenost veřejnosti s činností středočeských policistů.

Jednotlivé otázky dotazníku směřují do těchto oblastí:

 

- bezpečnost v místě bydliště

- hodnocení práce Krajského ředitelství policie Středočeského kraje

- míra informovanosti o práci policie Krajského ředitelství policie Středočeského kraje

 

Pracovníci oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Středočeského kraje v době od 7. dubna 2014 do 2. května 2014 oslovili celkem 2003 respondentů. Ti byli rozděleni do několika kategorií podle pohlaví a věku. Dotazovaní probíhalo za využití metody "face to face".

 

Validita dat je ovlivněna vztahem dotazovaného k zadavateli a důvěrou respondenta k prováděnému šetření. Současně je validita dat zásadně ovlivněna mírou serióznosti a odpovědnosti pracovníků oddělení tisku a prevence při dotazování, mírou serióznosti v přístupu k náhodnému výběru respondentů a komunikačními dovednostmi tazatele. Odpovědi vypovídají o subjektivním vnímání ze strany respondenta.

 

Dotazování probíhalo také prostřednictvím aplikace Google Docs na internetových stránkách středočeské policie. Webové stránky policie Středočeského kraje sleduje 15,3% respondentů.

 

Po vyhodnocení výzkumu lze konstatovat, že celková spokojenost s činností policie ve Středočeském kraji je na vysoké úrovni. Výrazně převládá spokojenost s činností středočeských policistů nad nespokojeností.

 

V místě bydliště se cítí bezpečně 85% obyvatel, což nasvědčuje o zlepšení pocitu bezpečí obyvatel Středočeského kraje oproti roku 2013.
 

Dalším znakem spokojenosti obyvatel Středočeského kraje s činností krajského ředitelství policie je míra informovanosti o činnosti krajského ředitelství policie a o bezpečnostní situaci. Za období roku 2011 bylo zaznamenáno maximum kladných odpovědí, a to 72,4%,v roce 2013 to bylo 66% kladných odpovědí a v roce 2014 je nárůst na 72.1%.
 

Výsledky výzkumu budou využity pro identifikování oblasti pro zlepšení a aktualizovaní priorit pro rok 2014.

 

Výsledky týkající se jednotlivých územních odborů budou využity jako jeden z podkladů pro řídící činnost managementu a hledání řešení v oblastech, kde výsledek výzkumu nemá pozitivní vývoj v daném regionu.


  

Respondentům, kteří se aktivně výzkumu zúčastnili, děkujeme za spolupráci.

 

 

 

Výzkum veřejného mínění 2014 - závěrečná zpráva

 


mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
25. června 2014


 


 


 

vytisknout  e-mailem