Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výživné už rok a půl neplatí

LOUNSKO - Hrozí jim až rok za mřížemi; Vandal poničil zaparkované auto. 

Trestnímu stíhání čelí 47letý muž z Chomutova a 34letý muž z Loun. Společného mají to, že podle zjištění policistů ani jeden z nich už téměř rok a půl řádně neplatí výživné. Starší s nich má podle soudního rozsudku měsíčně na svého nyní 11letého syna ze Žatce platit částku 2 tisíce korun. Stejnou částkou, avšak rozdělenou mezi dva syny ve věku 15 a 11 let, by měl podle soudem schválené dohody přispívat měsíčně také mladší z mužů. Ani on si však tuto zákonnou povinnost vůči svým dětem žijícím v Lounech podle vyšetřovatele neplní.

Oběma obviněným hrozí v případě odsouzení pro trestný čin zanedbání povinné výživy trest odnětí svobody až na jeden rok.

 

Vandal poničil zaparkované auto

Lounští policisté pátrají po neznámém vandalovi, který minulý týden, pravděpodobně v noci ze čtvrtka na pátek, poškodil vozidlo zaparkované na parkovišti v ulici Lidická. Pachatel neznámým předmětem poškrábal lak předních i zadních dveří, přední kapotu a dveře od zavazadlového prostoru u vozidla zn. Volkswagen Passat. Majiteli auta tím způsobil škodu v předběžné výši 15 tisíc korun. Věc je šetřena pro podezření z trestného činu poškození cizí věci. Pachateli hrozí v případě dopadení trest odnětí svobody až na jeden rok.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Louny 11. ledna 2021

vytisknout  e-mailem