Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výživné neplatili řadu měsíců

NÁCHODSKO - Dluhy vůči dětem vystoupaly na několik tisíc. 

Rodičů, kteří neplatí na své potomky zákonem stanovené výživné, není nijak málo. A bohužel ne všichni se dostanou do hledáčku policie. Ale na dva si teď na základě přijatých oznámení posvítili policisté v Broumově.

V průběhu vyšetřování si vzpomněl a zaplatil. Víc než půl roku neplatil výživné na svoji malou dceru její 21letý otec Z Broumova. Od loňského srpna jaksi zapomínal, že má vůči ní i peněžité závazky. V průběhu vyšetřování se však mladý tatínek vzpamatoval a celou dlužnou částku ve výši 6 a půl tísíce doplatil.Policie proto celou věc uzavřela a v těchto dnech případ odložila.

Jinak, vůbec ne kajícně, si ale počíná jiný broumovský tatínek (30 let) školou povinného chlapce. Ten na placení stanoveného výživného evidentně nemyslí již od května 2017, na hocha totiž od té doby až do současnosti  nedal ani korunu. Za období 9 měsíců tak dluží k rukám jeho matky částku 9.000 korun. Policie vše vyšetřuje jako přečin zanedbání povinné výživy a nezodpovědnému otci kromě nutnosti splacení dlužné částky hrozí až roční trest odnětí svobody.

por. Mgr. Eva Prachařová
16. 1. 2018 v 12:00 hodin

vytisknout  e-mailem