Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Žádost o informace podle zákona č. 106/1999Sb.

KRAJ - Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací: 

Krajské ředitelství policie Libereckého kraje obdrželo žádost o poskytnutí informací dle zákona č. 106/99 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon č. 106/1999 Sb.“), pana XY (dále jen „žadatel“), kterou se domáhá následujících informací:

Otázka 1:
Rád bych v této souvislosti vaši instituci požádal o potvrzení či vyvrácení „ústní dohody se správou KRNAP i Policií ČR o parkování a vybírání parkovacích poplatků“ na Horních Mísečkách. Byla tato dohoda uzavřena? Kdy? Kým?

Odpověď na otázku 1:
Policie ČR žádné „ústní dohody“ neuzavírá. Za obec Vítkovice nebo za KRNAP se nemůžeme vyjadřovat.

Otázka 2:
Pokud žádná dohoda uzavřena nebyla, jakého deliktu se obec Vítkovice či jí vlastněná firma dopouští?

Odpověď na otázku 2:
Nelze spatřovat souvislost mezi neuzavřením dohody a protiprávním jednáním. Pokud vznikla škoda majiteli soukromých pozemků, pak se tento může domáhat nahrazení škody v občansko-právním řízení.

Otázka 3:
Přijala vaše instituce v této souvislosti nějaká upozornění na parkování na soukromých pozemcích v zóně KRNAP za zákazem vjezdu na Horních Mísečkách? Kolik, kdy? Jak jste s nimi naložili?

Odpověď na otázku 3:
Dne 2.1.2021 bylo přijato podání v souvislosti s parkováním vozidel na Horních Mísečkách za značkou  B11 a vybíráním poplatků za parkování. Věc byla šetřena Policií České republiky, Obvodním oddělením Jilemnice a dne 11.2.2021 postoupena pro možný správní delikt odboru dopravy Městského úřadu Jilemnice.

Otázka 4:
Jak je problematika parkování v zóně KRNAP a za zákazem vjezdu obecně řešena?

Odpověď na otázku 4:
Vjezd a setrvání vozidel v zóně KRNAPu povoluje Správa Krkonošského národního parku, která je rovněž i správním orgánem. Za KRNAP se nemůžeme vyjadřovat. Parkování za zákazem vjezdu řešila v uplynulém období Policie ČR právě na Horních Mísečkách ve vícero případech, zejména udělením pokut v příkazním řízení nebo oznámením provozovatele vozidla na příslušný správní orgán.



mjr. Mgr. Jana Světlá
vedoucí oddělení tisku a prevence
 

vytisknout  e-mailem