Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Využili poruchy a kradli

vyrazil dveře a odcizil kolo 

Jezdil pod vlivem alkoholu
Vrbenští policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení v těchto dnech podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky 58letému muži. Ten měl dne 28.2.2009 v Široké Nivě řídit dacii pod vlivem alkoholu. Byl kontrolován dopravními policisty a při dechové zkoušce mu naměřili 2,21 promile. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
 
Udeřil ho do obličeje - zahájení trestního stíhání
Z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví byl v pondělí 30.3.2009 obviněn 21letý mladík z Břidličné. Svého trestního jednání se měl dopustit tím, že dne 25.12.2008 v Břidličné před diskotékou a hosty, po předchozí slovní rozepři, fyzicky napadl 23letého muže. Udeřil ho několikrát pěstí do obličeje. Způsobil mu mnohočetné rány na hlavě a zlomeninu nosních kostí.
 
Využili poruchy měniče bankovek
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání 47letého muže a 25leté ženy pro trestný čin krádeže. Toho se měli dopustit tím, že dne 11.2.2009 v Krnově v herně na ulici Soukenické žena vložila bankovku v hodnotě 200 Kč do měničky peněz. Došlo k náhlé poruše zařízení a nekontrolovatelnému výdeji mincí v nominální hodnotě 20 Kč. Obvinění využili poruchy a mince si začali brát. Byli vyrušeni personálem herny a s přisvojenou hotovostí utekli. Peníze využili pro svou potřebu. Svým jednáním způsobili škodu ve výši přes 10 tisíc Kč.
 
Vyrazil dveře a odcizil jízdní kolo
V době od 23.12.2008 do 30.3.2009 v Rýmařově na ulici Národní dosud neznámý pachatel vyrazil vstupní plechové dveře na půdu činžovního domu. Odcizil pánské horské jízdní kolo Author v hodnotě 12 tisíc Kč.  
                                  
Rozbil výlohu a odnesl si indiánskou panenku
Bruntálští policisté šetří vloupání do dárkové prodejny na ulici Ruské v Bruntále. Dosud neznámý pachatel rozbil v době od 28. do 30.3.2009 výlohu prodejny a odcizil indiánskou panenku v hodnotě 359 Kč. Svým jednáním způsobil celkovou škodu přes 5 tisíc Kč.
  
Chtěl salám, mléko a pečivo
Ve zkráceném přípravném řízení v těchto dnech bruntálští policisté sdělili 21letému mladíkovi podezření z trestného činu krádeže. Toho se měl dopustit dne 8.2.2009 v obchodním domě na ulici Tř. Práce v Bruntále, když odcizil salám Poličan, mléko, sirup a šest baget. Zboží si schoval do batohu a snažil se projít přes pokladnu, kde zaplatil pouze tři rohlíky. Byl přistižen ostrahou prodejny a věci vydal. Mladík byl již v posledních třech letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Způsobená škoda činí 216 Kč.  
 
Majitel novostavby přišel o materiál
V Lichnově v době od 27. do 30.3.2009 odcizil dosud neznámý pachatel z nezajištěné novostavby střešní folii, odvětrávací pásy a další stavební materiál na zhotovení střechy rodinného domu v hodnotě  nejméně 25 tisíc Kč.
  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem