Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Využil nezamčeného auta

TEPLICKO - Policisté pachatele krádeže brzy vypátrali,; Další odcizené „hasičáky“... 

Využil nezamčeného auta

     Prosetičtí policisté dopadli zloděje, který v polovině listopadu vykradl v Teplicích dodávku. Využil toho, že pracovníci údržby zeleně nezamkli služební auto a v nestřeženém okamžiku odcizil se sedadla odloženou příruční tašku, ve které měl poškozený peněženku s finanční hotovostí, veškerými osobními doklady, mobilem a klíči. Přibral ještě další tašku s jídlem a z místa činu nepozorován odešel. Policisté díky intenzivnímu vyšetřování totožnost pachatele odhalili a teprve 19letému recidivistovi včera sdělili podezření z přečinu krádeže, za který mu s ohledem na trestní minulost hrozí až tříleté vězení.

 

Další odcizené „hasičáky“

     Ve středu jsme informovali o případu, kdy zatím neznámý pachatel odcizil koncem listopadu ze vchodu panelového domu v Řetenicích hasicí přístroje v hodnotě více jak osm tisíc korun. O týden později bylo ze stejného vchodu odcizeno dalších devět „hasičáků“, v tomto případě byla škoda vyčíslena na více jak deset tisíc korun. Policisté oba případy prověřují jako přečiny krádeže a samozřejmě se vzhledem ke stejnému modu operandi a místu spáchání budou zabývat verzí, že má obě krádeže na svědomí stejný pachatel, nebo pachatelé.

 

Vykradená kočárkárna

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který vykradl kočárkárnu v Bílině. Zloděj zatím nezjištěným způsobem vnikl do místnosti, kde mají nájemníci uložena kola a podle výpovědí poškozených odcizil pět jízdních kol, dvě koloběžky a jedno „odrážedlo“. Celková škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

Drahé ostříhání

     Na „nekřesťanské“ peníze vyšlo muže z Teplicka ostříhání v jednom z kadeřnictví v okresním městě. Včera odpoledne navštívil holičství a nechal na věšáku svou bundu, bohužel v kapse nechal peněženku s doklady, platebními kartami a více jak čtyřmi tisíci. V průběhu stříhání mu zřejmě někdo z dalších zákazníků peněženku odcizil, poškozený na to přišel až ve chvíli, kdy měl zaplatit. Celková škoda byla vyčíslena na více jak osm tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení za přečiny krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku až dvouleté vězení.

 

 

Teplice, 4. 12. 2015, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem