Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Využil jeho podnapilosti

KROMĚŘÍŽSKO: Vytáhl mu z kapsy peněženku a z ní pak odcizil peníze. 

Včera sdělili kroměřížští policisté podezření z trestného činu krádež dvaadvacetiletému muži z Kroměříže, který jednoho večera v polovině minulého měsíce využil podnapilosti šestačtyřicetiletého muže a v nestřeženém okamžiku mu odcizil peníze.
Podezřelý si muže posilněného alkoholem vyhlédl v jedné z kroměřížských restaurací. Jakmile sledovaný zaplatil útratu a vyšel z hospody, vydal se za ním a nabídl mu, že půjde kousek s ním. V jednom okamžiku mu pak z kapsy kalhot vytáhl peněženku, vzal z ní bezmála tři tisíce korun a poté se ji snažil vrátit zpět. V té chvíli si toho ale muž všiml a vytrhl mu svou již prázdnou peněženku z ruky. Zloděj poté z místa utekl. Předpokládal, že si poškozený díky své podnapilosti nebude na nic pamatovat. Okradený si však událost vybavil a následně vše oznámil kroměřížským policistům, a to včetně popisu neznámého.
Nedávno se nám podařilo pachatele zjistit. Ten se při výslechu ke spáchanému skutku doznal. Vzhledem k tomu, že obdobnou trestnou činnost již v minulosti páchal a byl za ni i odsouzen, hrozí mu nyní až tři roky vězení.
 
5. listopadu 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem