Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Výtvarná soutěž “Policisté a bezpečnost na Vysočině očima dětí“

KRAJ VYSOČINA: Tři autoři vítězných obrázků získali jízdní kola 

Výtvarná soutěž na téma “Policisté a bezpečnost na Vysočině očima dětí“, kterou policisté na letošní rok připravili, už zná své vítěze. Porota vybírala nejlepší obrázky z více než sedmi stovek výtvarných prací, které školáci na krajské ředitelství policie v Jihlavě zaslali. Tři autoři nejzdařilejších výtvarných děl vyhráli hodnotné ceny, a to jízdní kola. Pěkné a praktické ceny obdržely za svoje ztvárnění daného tématu také děti, které se umístily v každé ze tří vyhlášených kategorií do desátého místa.
 
„V letošním roce si připomínáme páté výročí vzniku samostatného Krajského ředitelství policie kraje Vysočina, v rámci pětiletého výročí jsme ve spolupráci s organizací BESIP zorganizovali výtvarnou soutěž pro děti ze základních škol na území kraje s názvem “Policisté a bezpečnost na Vysočině očima dětí“, řekl plk. Mgr. Radek Malíř, ředitel Krajského ředitelství policie kraje Vysočina. Jak dále dodal, cílem bylo školáky oslovit a motivovat je k tomu, aby přemýšleli o bezpečnosti v našem kraji a získali a osvojili si nové informace a znalosti, které jsou pro ně důležité.   
 
Výtvarná soutěž byla vyhlášena na začátku letošního roku pro tři kategorie. Do první kategorie se mohly přihlásit děti prvního stupně kromě žáků čtvrtých tříd, druhá kategorie byla vyčleněna školákům druhého stupně a třetí kategorii vyhlásili policisté pro žáky čtvrtých tříd. Čtvrťáci měli samostatnou kategorii vzhledem k tomu, že mají do učebních osnov zařazenou dopravní výchovu, jejich výtvarné práce tak musely být pouze s tématikou bezpečnosti účastníků silničního provozu. Obrázky prvních dvou kategorií se musely týkat hlavního tématu výtvarné soutěže a vše ostatní zaleželo na jejich vědomostech, zkušenostech a fantazii.
Do konce dubna školáci mohli zasílat svoje výtvarná díla na policii v Jihlavě. Žáci základních škol projevili o soutěž velký zájem a na policii se sešlo celkem 709 výtvarných prací. Nejvíce dětí se přihlásilo do první kategorie, do které školáci zaslali 433 obrázků, v druhé kategorii policisté vybírali nejlepší výtvarné práce ze 128 obrázků a ve třetí kategorii ze 148 obrázků.
Poté ale čekal na pětičlennou porotu složenou ze zástupců Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a organizace BESIP nelehký úkol. Všechny namalované obrázky byly pěkné a nápadité, vybrat tak vítězná díla, bylo velmi těžké. Na základě pečlivého posouzení všech výtvarných prací, vybrala komise deset nejlepších obrázků v každé kategorii, mezi nimiž poté nalezla i vítěze. Čtyři obrázky z celkového počtu vítězných prací vytvořila vždy dvojice školáků, zbývajících šestadvacet je dílem jednotlivce.
Čtyřiatřicet nejúspěšnějších autorů výtvarných prací poté policisté pozvali na slavnostní předávání cen. Ve středu 25. června vítězné školáky přivítal v budově Krajského ředitelství policie kraje Vysočina v Jihlavě ředitel krajského ředitelství plk. Mgr. Radek Malíř a zástupce organizace BESIP pan Milan Stejskal, krajský koordinátor pro Kraj Vysočinu.
Výherce, který se umístil na prvním místě vyhlášené kategorie, si převzal jízdní kolo. Pro další autory obrázků, kteří obsadili druhé až desáté místo byly připraveny dárkové tašky, ve kterých měl každý oceněný školák batoh, ledvinku, výbavu na jízdní kolo, reflexní vestu a další praktické i zábavné předměty.
 
V první kategorii zvítězila Adélka Křenková, žákyně první třídy Základní školy Zvole. Adélka se dnešního vyhodnocení soutěže nemohla zúčastnit a jízdní kolo jí policisté doručí zítra.
 
Druhou kategorii vyhrála Nikolka Stará z šesté třídy Základní školy Palachova ve Žďáru nad Sázavou.
 
Ve třetí kategorii se umístila na prvním místě Barborka Víková, žákyně čtvrté třídy Základní školy Krásovy Domky v Pelhřimově.
 
Obě dívky měly z jízdních kol velkou radost, stejně jako všechny ostatní děti, které za své pěkné obrázky, vyhrály dárkové tašky.
Mezi čtyřiatřiceti nejúspěšnějšími školáky, kteří se v každé kategorii umístili v první desítce, bylo osmadvacet dívek a šest chlapců.
 
„Všem dětem, které se výtvarné soutěže zúčastnily, patří velká pochvala, neboť byly všechny obrázky nápadité a velmi pěkné, bylo těžké mezi nimi vybrat třicet nejlepších. Ze všech obrázků je zřejmé, že jejich autoři při malování přemýšleli o činnosti policistů i ostatních složek integrovaného záchranného systému, bezpečnosti silničního provozu a chování v různých obtížných nebo rizikových situacích, ve kterých se mohou sami ocitnout. Výtvarná soutěž tak měla i preventivní charakter, děti o tématu přemýšlely, diskutovaly s učiteli a rodiči a zcela jistě získaly v této oblasti nové důležité informace a znalosti,“ řekl jeden z organizátorů výtvarné soutěže nprap. Martin Dušek, koordinátor prevence Krajského ředitelství policie kraje Vysočina.
 
Na závěr slavnostního vyhlášení výtvarné soutěže policisté děti provedli po budově Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a školáci tak mohli zblízka vidět a dozvědět se spoustu zajímavých informací o činnosti integrovaného operačního střediska.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
25. června 2014 
Odkazy do noveho okna

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

výtvarná soutěž

výtvarná soutěž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem