Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Výtržnosti na hokeji

Orlová: Policisté museli zasahovat na druholigovém hokeji.  

 Včera navečer proběhlo
hokej vytrznost dymovice 2.jpg
v Orlové na Karvinsku druholigové hokejové utkání mezi kluby HC Plus Oil Orlová a HC Zubr Přerov. Na místě byli přítomni moravskoslezští policisté, kteří museli v průběhu utkání zasahovat.
 
 V souvislosti s konáním utkání přijeli do Orlové policisté ze speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství (více o jednotce ZDE), kteří ve spolupráci s kolegy z obvodního oddělení Policie ČR a dalšími policisty, včetně psovoda, a dále se strážníky městské policie a pořadateli zajišťovali veřejný pořádek.
 
 V průběhu hokejového utkání se někteří fanoušci hostujícího klubu snažili dostat do sektoru domácích, další naskakovali na ochranné hrazení a takzvaně lomcovali s ochranným plexisklem. Když je pořadatelská služba upozornila, že takto nemají činit, začali je napadat. Policisté samozřejmě okamžitě zareagovali na nastalou situaci a zakročili. Bylo potřeba zabránit napadání osob, případnému střetu fanoušků obou klubů a poškozování majetku. Navíc, v určitou chvíli začala mezi diváky a také do dalších míst dopadat různá pyrotechnika, světlice a podobně.
hokej výtznost dymovnice 1.jpg
 
 Policisté zajistili při zákroku celkem 8 fanoušků hostujícího klubu, kteří neuposlechli jejich výzev (osoby ve věku od 17 do 22 let z Přerovska se dopustily přestupku proti veřejnému pořádku). A dále, zadrželi 21letého mladíka z Přerova, který je měl při zákroku fyzicky napadnout. Tento fanoušek si již vyslechl obvinění z přečinů násilí proti úřední osobě a výtržnictví. Všechny zajištěné osoby byly propuštěny, rovněž mladík je trestně stíhán na svobodě.
 
 
por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
26. 2. 2011
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem