Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výtržníka lovili z Vltavy

Podle oznámení měl být výtržník agresivní na lidi na Slovanském ostrově. Před hlídkou pak skočil do Vltavy a zkoušel jim uplavat. 

Netradiční zásah mají za sebou policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří byli ve středu kolem poledne voláni k případu agresivního muže, jenž se měl pohybovat u Žofína na Slovanském ostrově a být agresivní na lidi. Když policisté přijeli na místo a muže vypátrali, tak ten před nimi skočil do řeky a snažil se uplavat. Muži zákona využili toho, že byl v té chvíli poblíž muž na šlapadle, požádali ho o spolupráci a začali plavce pronásledovat. Každý, kdo se někdy svezl na šlapadle, asi uzná, že to není zrovna nejobratnější stroj a plavec měl proto chvíli výhodu v manévrování, rychle měnil směr plavání a nedařilo se ho lapit. Do pronásledování se zapojil ještě jeden dobrovolník, který byl na místě s motorovým člunem a na palubu vzal další policisty. To už plavec neměl šanci, policisté pro něj skočili do vody, podařilo se jim ho zpacifikovat, vytáhnout na loď a následně na břeh.   

Cizinec následně skončil v nemocnici, protože dostal epileptický záchvat. Až bude z nemocnice propuštěn, tak s ním budou policisté řešit jeho jednání jak před jejich příjezdem, tak i následný pokus o uplavání.

mjr. Jan Daněk - 19. 6. 2022

vytisknout  e-mailem