Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Výtržník ztratil střevíček - aktualizace

Policisté z místního oddělení Letňany by rádi mluvili s mužem, který prokopl skleněnou výplň dveří autobusu a při té příležitosti mu vrátili i papuči, kterou na místě zanechal. Pomůžete nám prosím s pátráním? 

Pražští policisté pátrají po dosud neznámém výtržníkovi, který poškodil dveře autobusu na zastávce Letňany v Praze 9. Zprvu se choval jako normální cestující, ale po výstupu z autobusu kopl do předních dveří, čímž rozbil skleněnou výplň. Že se nejedná o žádného profesionálního zápasníka, svědčí fakt, že po vykopnutí upadl na zem a navíc v autobuse zanechal svou pantofli. Svým jednáním způsobil škodu dosahující částky třicet tisíc korun.

Policisté šetřením tohoto případu zajistili kamerové záznamy, na kterých je vidět podezřelý a jeho „bojové umění“. Pokud ho poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se prosím na linku 158. Pomoc by s vyřešením tohoto případu nám mohli také svědci, kteří cestovali, v pátek 18. února krátce před sedmou hodinou ranní, autobusem linky číslo 140 do zastávky Letňany a potkali muže, který se tam pohyboval pouze s jednou pantoflí.

Celý případ policisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, v případě dopadení a odsouzení mu hrozí až jeden rok za mřížemi.

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 2. 5. 2022

Aktualizace - Podezřelý se přišel sám přihlásit, když se viděl v médiích. Pantofli vrátit nechtěl, jelikož tu druhou již vyhodil. V současné chvíli s ním probíhají standardní úkony trestního řízení. Děkujeme všem za pomoc při pátrání!

por.Mgr. Violeta Siřišťová - 3.5. 2022

vytisknout  e-mailem