Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výtržník zadržen téměř při činu

KLADENSKO – Rychlý zásah prvosledové hlídky. 

Vyšetřovatel služby kriminální policie v minulých dnech zahájil trestní stíhání jedenatřicetiletého muže z Kladna a to ze spáchání přečinu výtržnictví, kterého se dopustil tím, že v sobotu 29. června 2019 v odpoledních hodinách v Kladně v lesoparku u Sletiště, v blízkosti trampolínového parku, se dopustil hrubé neslušnosti tím, že zde onanoval. Navíc tento čin spáchal opětovně poté, co byl pro trestný čin výtržnictví v roce 2008 odsouzen.

Skutek nahlásily na tísňovou linku 158 pracovnice výše uvedeného centra, kdy si jedna z oznamovatelek povšimla  muže, který stál za plotem u cyklostezky a ukájel se. Na místo ihned vyrazily policejní hlídky a policisté se spojili s oznamovatelkou. Ta mužům zákona sdělila, že muž ve věku asi třiceti let, tmavší pleti, který měl na sobě oblečené světlé tričko, modré kraťasy a na nohou bílé ponožky a šedé tenisky, se dal na útěk do lesa, jakmile spatřil policejní vozidla. Policisté oddělení hlídkové služby pronásledovali muže v lese, kde byl cca po dvě stě metrech dostižen a zadržen.

Provedenou lustrací bylo zjištěno, že se jedná o jedenatřicetiletého recidivistu, který byl následně eskortován na policejní oddělení. Muž se ke své činnosti doznal.

Za výše uvedený přečin výtržnictví hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na tři roky.

Poděkování patří také všímavým oznamovatelkám, které nezůstaly lhostejné k protizákonnému jednání muže a celou věc bez prodlení nahlásily na tísňovou linku Policie ČR.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
12. července 2019

vytisknout  e-mailem