Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výtržník nezaplatil v baru útratu

HRADECKO - Nejprve napadl obsluhu a pak zaútočil na hosta sedmikilovou kovovou židlí, skončil na záchytce  

Podnapilý jedenadvacetiletý muž z Trutnovska nechtěl v sobotu 18. února letošního roku (2012) kolem čtvrt na šest ráno zaplatit svoji útratu v jednom z barů v Hradci Králové.

Nejprve se s obsluhou slovně dohadoval a pak napadl barmanku i fyzicky. Přitom servírku udeřil rukou do obličeje. Následně napadl jednoho z hostů, který se zastal servírky. Nejprve hosta udeřil pěstí do obličeje a vzápětí vzal sedmikilovou kovovou židli, kterou ho udeřil do hlavy.  Při incidentu výtržník poškodil dvě židle a stůl.
Přivolaní záchranáři převezli útočníka a zraněného hosta na ošetření do královéhradecké fakultní nemocnice. Poté byl útočník, který odmítl dechovou zkoušku, umístěn na hradeckou protialkoholní záchytnou stanici k vystřílivění.
S lehkým otřesem mozku, poraněným okem, částečně odlomenou korunkou špičáku, poraněnou krční páteří a dalšími drobnými zraněními skončil host zhruba na tři týdny v pracovní neschopnosti.

Podle výtržníka byl značně opilý. Prý zhruba od půlnoci až do doby incidentu vypil asi osmnáct dvanáctistupňových piv a asi osm velkých panáků vodky. Vinu doznal a způsobenou škodu samozřejmě uhradí.

Na konci minulého týdne sdělil hradecký policejní komisař muži obvinění ze spáchání dvou přečinů, a to ublížení na zdraví a výtržnictví. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až tříletým trestem odnětí svobody. Vyšetřování muže probíhá na svobodě.

nprap. Anna Pešavová - 23. dubna 2012 (13:20)

 

vytisknout  e-mailem