Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Výtržník kálel před domem

CHEBSKO – Kromě toho měl ještě poničit a odcizit zrcátko u vozidla. 

Několik dní měl řádit v ulicích Františkových Lázní pětatřicetiletý místní muž. Nejdříve měl na začátku měsíce února letošního roku vniknout na částečně oplocený pozemek rodinného domu ve Františkových Lázních. Tam měl ještě více poničit už poničené zrcátko, které následně měl z osobního automobilu značky Toyota odcizit. K rodinnému domu se měl o několik dní později vrátit, tentokrát ale v dopoledních hodinách. Znovu se vydal k vozidlu, ale nyní už ho neponičil, ale měl si vedle něj kleknout a vykálet se. To vše sledoval z okna svého domu majitel, který na muže zařval, aby svého jednání zanechal. Ten tak měl po vykonání své potřeby učinit a místo opustit. Osmašedesátiletý majitel osobního vozidla okamžitě přivolal policii.

Policisté poté provedli ve městě důkladné šetření a pětatřicetiletého muže po několika hodinách zadrželi. Následně mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinů výtržnictví a porušování domovní svobody.

Po provedených úkonech kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí Okresního soudu v Chebu byl ale muž ze zadržení propuštěn.

V případě prokázání viny hrozí pětatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Jakub Kopřiva
12. 2. 2019

vytisknout  e-mailem