Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Výtržnictví na náměstí ve Valašském Meziříčí

VSETÍNSKO: Mladý muž hlavou rozbil čelní sklo na policejním vozidle.  

V sobotu brzy ráno zasahovali policisté společně se strážníky městské policie na náměstí ve Valašském Meziříčí, kde řešili fyzické napadení, výtržnictví a poškození policejního vozidla.
 
V sobotu kolem 4 hodiny ráno projížděli policisté náměstím ve Valašském Meziříčí. Najednou spatřili na zemi ležet nějakého muže, který byl zraněný v obličeji. Napadenému, dvaadvacetiletému muži kolegové zajistili lékařské ošetření. Útočník, který muže napadl, nebyl daleko. Přítelkyně zraněného se za útočníkem rozběhla na druhou stranu náměstí, kde ho chtěla napadnout. Roztržce zabránili policisté. Oba muži - poškozený i útočník - byli v době incidentu pod vlivem alkoholu. Třiadvacetiletého výtržníka jsme pozvali na další den k výslechu. Je podezřelý z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví s trestní sazbou do tří let.  
 
Na valašskomeziříčském náměstí bylo v sobotu brzy ráno skutečně velmi rušno. Když policisté s přivolanými strážníky řešili s třiadvacetiletým mužem fyzické napadení, nachomýtl se tam kamarád útočníka, který byl taktéž opilý a navíc velmi agresivní. Policisty slovně urážel, byl velmi hlučný a nakonec i do policisty strkal rukama. Jelikož nereagoval na výzvy policistů, aby zanechal svého nezákonného jednání, kolegové použili hmaty a chvaty a výtržníka zpacifikovali a chtěli ho odvézt na policejní služebnu. Mladík však při příchodu ke služebnímu vozidlu hlavou bouchl do čelního skla služebního auta, které prasklo. Policisté třiadvacetiletému muži přiložili pouta a odvezli ho do policejní cely. Zákrok se obešel bez zranění. V sobotu odpoledne si třiadvacetiletý mladík převzal záznam o sdělení podezření z výtržnictví a poškození cizí věci, za které trestní zákon ukládá až dvouleté vězení. Na policejním vozidle vznikla předběžně škoda za 6 000 korun.
 

16. května 2011, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem