Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výtržnictví a nasilí proti úřední osobě

KLADENSKO - Dva pachatelé byli zadrženi a umístěni do policejní cely. 

V době konání kulturní akce na veřejnosti přístupném místě v prostorách restauračního zařízení ve Slaném na Masarykově náměstí v neděli 22. února 2015 v brzkých ranních hodinách, a to v časovém rozmezí jedné hodiny, neustále třicetiletý muž slovně napadal jednoho z organizátorů plesu. Následně výtržník ke slovnímu napadání přidal fyzický útok, čímž poškozenému způsobil povrchová zranění vyžadující lékařské ošetření bez hospitalizace. Po tomto způsobeném zranění začal slovně napadat zde přítomné hosty a na chodbě narušovat veřejný pořádek druhý výtržník ve věku třicet pět let.
 
Na místo incidentu byla přivolána hlídka městských strážníků Městské policie Slaný. Třiceti pětiletý muž byl strážníkem vyzván, aby upustil od svého protiprávního jednání. Výtržník však na strážníka a jeho kolegyni zaútočil. Na pomoc strážníkům přispěchal policista obvodního oddělení Slaný a následně byl útočník zpacifikován. Třicetiletý výtržník se s danou situací, při které byl zadržen jeho kamarád neztotožňoval a z těchto důvodů nejprve zaútočil opět slovně a poté fyzicky na policistu, který jeho útok odvrátil. Stále stoupající agresivní jednání útočníka bylo následně policistou odvráceno a pachatel byl zpacifikován.
 
Oba útočící pachatelé byli po druhé hodině zadrženi a převezeni na policejní služebnu ve Slaném odkud byli následně eskortováni do policejní cely v Kladně. Po provedení procesních úkonů byl jeden z útočníků v podvečerních hodinách propuštěn na svobodu a druhý poté ve večerních hodinách
 
V současné době jsou oba pachatelé podezřelí z trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
23. února 2015

vytisknout  e-mailem