Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Výtržníci útočí často na nevinné

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Zadržení výtržníci jsou většinou opilí.  

 

Dva opilí muži vtrhli ve středu 16. března před sedmou hodinou večer do jednoho z uherskohradišťských barů. Nejdříve slovně napadli servírku a pak se vrhli na jednoho z hostů. Zezadu jej chytili za ruce a vytáhli před bar, kde jej zbili a vytrhli mu chomáč vousů. Vyrušil je kolemjdoucí, tak na chvíli utekli, ale pak se vrátili do baru a vyzývali další hosty k bitce. Nikdo nezareagoval, tak se pobili mezi sebou. To už ale přijela hlídka hradišťských městských strážníků, kteří udělali šarvátce přítrž. Po chvíli k baru přijeli hradišťští policisté, kteří oba výtržníky zadrželi a odvezli do policejní cely. Oba muži jsou podezřelí ze spáchání trestného činu výtržnictví, za což jim ze zákona hrozí až dva roky vězení.

Ze stejného trestného činu a navíc z ublížení na zdraví je podezřelý teprve osmnáctiletý muž z Bojkovic. Po provedení všech výslechů a posouzení lékařských zpráv policisté překvalifikovali celý incident, který se odehrál na konci ledna před uherskobrodskou diskotékou, z přestupku proti občanskému soužití na trestný čin. Agresivní mladík se z ničeho nic vmísil do hovoru dvou mladíků a jednoho z nich srazil pěstmi na zem. Jakmile byl napadený devatenáctiletý muž na zemi, útočník do něj začal kopat. Nakonec se útočníka podařilo zpacifikovat. Napadený mladík utrpěl mnoho modřin na hlavě i na zbytku těla. Navíc přišel o dva zuby.

Dalším výtržníkem, kterému uherskobrodští policisté sdělili podezření ze spáchání trestných činů, je třiatřicetiletý muž, který se nedávno vrátil z vězení. Dvakrát zcela bezdůvodně napadl hosty v uherskobrodských barech. V obou případech museli napadení lidé vyhledat lékařské ošetření. Tento recidivista navíc v jedné z brodských heren ukradl jednomu z hostů peněženku s téměř třemi tisíci korunami. Muž je podezřelý z výtržnictví, pokusu ublížení na zdraví a z krádeže.

V průběhu prověřování se z přestupku stala trestným činem i rvačka dvou mužů na plese základní školy v Prakšicích. Dvacetiletý a o deset let starší muž se ve tři hodiny v noci pustili do sebe přímo na plese, protože se začali přít o sako a kabát. Vzájemně se bili pěstmi do obličejů, kopali do sebe a váleli se po zemi. Před několika lidmi se na místě veřejnosti přístupném vzájemně napadali, a proto jsou podezřelí ze spáchání trestného činu výtržnictví.

Podezření ze spáchání trestného činu si v posledních dnech vyslechli také dva muži, kteří v jedné z bojkovických restaurací napadli u baru nic netušícího hosta. Opakovaně jej bili pěstmi do hlavy a způsobili mu zlomeniny nosních kostí a různé zhmožděniny. Oběma výtržníkům ve věku třiačtyřicet let hrozí až dva roky vězení.

Od začátku roku sdělili policisté z Uherskohradišťska podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví v jedenácti zjištěných případech. Za stejné období loňského roku to bylo sedm případů výtržnictví.


 

17. březen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem