Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Výtržníci ničili auta

Mladíci se budou zpovídat z výtržnictví, ublížení na zdraví a poškozování cizí věci 

     Z trestných činů výtržnictví, pokusu ublížení na zdraví a poškozování cizí věci se budou zpovídat dva mladíci ve věku 22 let. V polovině března se v noci v Litoměřicích bavili tím, že jeden z nich přebíhal přes kapoty vozidel a druhý ho slovně podporoval. Když je na nevhodnost jejich chování upozornil kolemjdoucí muž, napadli ho a způsobili mu zranění, jejichž léčení si vyžádalo více než 14 dní. Během napadení navíc došlo k poškození vchodových dveří domu. Bytovému družstvu a majitelům poškozených vozidel vznikla celková škoda přesahující 10 tisíc korun.

Vloupání do automobilu na Ústecku

     Ve čtvrtek v pozdních večerních hodinách zaujal zatím neznámého pobertu automobil Ford, který byl zaparkovaný před domem v Libouchci na Ústecku. Z vozidla si kromě brašny s notebookem a příslušestvím odnesl i peníze, doklady, kreditní kartu, obchodní dokumentaci a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun. Policisté z Libouchce případ šetří jako krádež a neoprávněné držení platební karty.

Dopravní nehoda pod vlivem alkoholu na Českolipsku

     Ve čtvrtek před 23. hodinou nezvládl řízení v obci Bezděz na Českolipsku 26letý řidič vozidla Škoda Forman. Při jízdě po místní komunikaci poškodil zaparkovanou Škodu Fabia a z místa nehody ujel. Policejní hlídka ho kontrolovala, když odemykal závoru na komunikaci. Při orientační dechové zkoušce se ukázalo, co ovlivnilo řidičovu pozornost – přístroj ukázal hladinu alkoholu v dechu ve výši 2,2 promile. Ke zranění při nehodě naštěstí nedošlo, hmotná škoda byla odhadnuta na 15 tisíc korun. Řidič je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dopravní nehodovost

     Ve čtvrtek vyjížděli severočeští dopravní policisté k řešení 57 dopravních nehod a havárií. Nikdo nebyl usmrcen ani těžce zraněn. Lehké zranění utrpělo 5 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 1 560 000 korun.

     Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 12 případech. V 6 případech bylo příčinou nehody nedání přednosti v jízdě a v 5 případech nepřiměřená rychlost. Pod vlivem alkoholu byli 3 viníci dopravních nehod.

     Počty nehod v jednotlivých okresech: CL – 9, DC – 7, CV - 4, JN - 3, LB – 7, LT - 7, LN – 4, MO - 2, TP - 8, UL – 6, dálniční odd. - 0.



vytisknout  e-mailem